S.C. Utilitati Publice Cernavoda S.R.L. a fost infiintata la data de 15.10.2010 prin Hotararea Consiliului Local Cernavoda, prin HCL 178 / 2010 avand ca unic asociat (actionar) Consiliul Local Cernavoda. 

     Serviciul centralizat de alimentare cu energie termica din orasul Cernavoda, face parte din sfera serviciilor comunitare de utilitati publice si cuprinde totalitatea activitatilor privind distributia si furnizarea energiei termice, desfasurate la nivelul orasului Cernavoda sub conducerea, coordonarea si responsabilitatea administratiei publice locale in scopul asigurarii energiei termice necesare incalzirii si prepararii apei calde de consum pentru populatie, institutii publice, obiective social-culturale si operatori economici.

      Serviciul public de alimentare cu energie termica este asigurat de S.C. UTILITATI PUBLICE CERNAVODA S.R.L.

     Sistemul centralizat de alimentare cu energie termica al orasului Cernavoda are in componenta 16 PT (puncte termice) care transforma energia termica sub forma de apa fierbinte furnizata de Societatea Nationala Nuclearelectrica, in agent termic pentru incalzire si apa calda de consum.

     S.C. Utilitati Publice Cernavoda S.R.L. preia de la Societatea Nationala Nuclearelectrica agent termic sub forma de apa fierbinte pe care il transforma  in energie termica pentru incalzire si apa calda de consum cu ajutorul schimbatoarelor de caldura cu placi.

     Sistemul centralizat de alimentare cu energie termica a orasului are in componenta sa puncte termice si retele pentru distributia agentului termic catre utilizatori.

   Anual au fost reabilitate retelele termice, au fost reparate sau inlocuite echipamente termoenergetice pentru cresterea eficientei precum si pentru cresterea satisfactiei beneficiarilor serviciilor oferite de noi.